Sprzęt do mycia w restauracji

Jeżeli ktoś zakłada restaurację albo kawiarnię, musi zakupić sporo sprzętu, który jest potrzebny w takim lokalu. Jak się okazuje, koszty zakupu takie sprzętu są bardzo wysokie, niemniej jednak czasami na ich zwrot można liczyć dość bardzo szybko. W cukierni, lodziarni i restauracji przyda się automat do bitej śmietany hendi.

Taka maszyna może kosztować wręcz mniej więcej 10 tysięcy zł, ale jeśli kawiarnia będzie podawać klientom dużo deserów, gofrów, lodów, czy po prostu bitej śmietany, koszt takiej maszyny może się szybko zwrócić. Poza tym, jeżeli w kawiarni chce się wyróżniać desery przeznaczone na sprzedaż, dobrym i potrzebnym zakupem będą witryny chłodnicze restoquality. Dzięki takim podświetlanym witrynom można przedstawić, jakie ciasta i desery są dostępne w restauracji. O ile klienci będą widzieć je przed zakupem, chętniej po nie sięgną. Może także okazać się, że dzięki temu przekonają się, że słodkości oferowane w menu de facto świetnie wyglądają. W pewnych sytuacjach karta dań zawiera ich zdjęcia. Te zwykle są de fakto ładne. Na żywo dania mogą już nie wyglądać tak dobrze, a gdy ktoś zobaczy je w witrynie, przekona się, jak de fakto się prezentują. W każdym lokalu gastronomicznym potrzebne są zmywarki do szkła redfox. Taki sprzęt umożliwia zaoszczędzić wodę. Przy myciu ogromnej ilości naczyń ręcznie, zużycie wody będzie bardzo duże. W zmywarce na pewno uda się je ograniczyć. Taka nowoczesna zmywarka po pierwsze nie zostawia smug na szkle. Udaje się to głównie dzięki temu, że temperatura płukania jest stała. Drugim składnikiem, który na to wpływa jest nieduża ilość środka myjącego. Oprócz tego takie nowoczesne zmywarki mają funkcję autoczyszczenia. To wiele ułatwia, bo umożliwia zachować sprzęt w dobrym stanie. Dokładnie tak samo jak w zmywarce do domowego użytku, w takiej przemysłowej dostępnych jest kilka programów mycia. Można dopasować program do tego, w jakim stopniu zabrudzone jest szkło. Jeżeli myte są tylko szklanki po napojach, nie wymaganie długiego mycia. Szklane pucharki z deserów powinno się myć przy użyciu dłuższego skryptu.

Sprawdź tutaj: agregat sufitowy do komory mroźniczej.